martes, 2 de abril de 2019

Λύση πολύπλοκων προβλημάτων στην εταιρεία. Μαθήματα από τη φύση


Λύση πολύπλοκων προβλημάτων στην εταιρεία. Μαθήματα από τη φύση


Η Μητέρα Φύση έχει απαντήσεις για όλα. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να ρωτήσετε, πώς να ακούσετε και να είστε ταπεινοί. Ποτέ, σε κανένα μέρος, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ο άνθρωπος θα είναι ανώτερος από τη φύση.
Ένα παράδειγμα για την απεικόνιση. Τα φυτά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για φαγητό επιτίθενται από διαφορετικά παράσιτα. Η αφίδα ή η αφίδα είναι ένα έντομο που προκαλεί βλάβη στα φυτά απορροφώντας και μολύνοντας τους ιούς, οι οποίοι αποδυναμώνουν και βλάπτουν σοβαρά αυτά τα φυτά. Τα εντομοκτόνα, θανατηφόρα για τις αφίδες και άλλα επιβλαβή έντομα, έχουν παρενέργειες που επηρεάζουν τα ευεργετικά είδη και ακόμη και τους ανθρώπους. Υπάρχουν άφθονες μελέτες και εκθέσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Όταν κατανοούνται οι φυσικές αρχές, χρησιμοποιείται το καταλληλότερο. Τα crisópidos (ευεργετικά έντομα) εξαλείφουν μόνο τις αφίδες (φοβερή πανούκλα), ποτέ δεν σκοτώνουν τους ανθρώπους. Chrysopids, αρπακτικά των αφιδών, δεν βλάπτουν τα φυτά και δεν επιτίθενται στον άνθρωπο. Η φύση, για να διατηρήσει την ισορροπία, δημιουργεί προστατευτικά είδη που ρυθμίζουν και ελέγχουν επιβλαβή είδη, σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Εάν οι αφίδες δεν ελέγχονται, τα φυτά τελικά εξαφανίζονται. θα υπάρχουν μόνο μανιτάρια, μπαταρίες και ιούς.




Ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών, ή IPM (προώθηση της βιοποικιλότητας στα δέντρα, χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα ελέγχου, εφαρμογής των βιολογικών προϊόντων, ελαχιστοποιώντας τη χρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων) Διοίκηση έχει τη δυνατότητα ελέγχου των παρασίτων, χωρίς αρνητικές παρενέργειες για το περιβάλλον. Ο βιολογικός αγώνας είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, μειώνοντας τη μόλυνση των φυτοϋγειονομικών χημικών ουσιών.



Στην επιχείρηση, όταν θα πρέπει να δημιουργήσετε συστήματα, διαδικασίες, οι αλγόριθμοι για την επίλυση κοινών προβλημάτων στην επιχείρησή διαλύματα που χρησιμοποιούνται, συνολικά, αναπτύσσονται ή που δημιουργούνται στο εσωτερικό ή αγοράζονται από τρίτους. Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να αναπτύξετε ένα σύστημα πληροφορικής για τον έλεγχο και την ελαχιστοποίηση του συνολικού κόστους, με έμφαση στην περιοχή παραγωγής. Συχνά διορθώσει το πρόβλημα (σκοτώσουν τις αφίδες, τον έλεγχο του κόστους παραγωγής), αλλά εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες (λάθη, αντιφάσεις, ανακολουθίες) και σε άλλους τομείς, η οποία αποτρέπει τις αποφάσεις με αξιόπιστες πληροφορίες επί του συνόλου των θεμάτων.

Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα λογισμικού είναι η "ιδανική λύση" για τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης. μπορεί να αναπτυχθεί με ίδιους πόρους ή να συγκριθεί. Σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά δεν υπάρχει πρότυπο λογισμικό που είναι κατάλληλα για τις ανάγκες των χρηστών, ανεπάρκειες στις διαδικασίες και τα σφάλματα ή περιορισμούς στο έργο των εργαζομένων εμφανίζονται. Είναι συνηθισμένο ότι οι πληροφορίες διανέμονται σε διαφορετικούς τόπους και με διαφορετικές μορφές, γεγονός που εμποδίζει μια σαφή και γρήγορη εικόνα της κατάστασης και της εξέλιξης της εταιρείας. Η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου λογισμικού επιτρέπει την ικανοποίηση των σημερινών αναγκών, την πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών, την εξυπηρέτηση όλων των προφίλ της εταιρίας (διευθυντικά στελέχη, διαχειριστές, πωλητές κ.λπ.)



Συστήματα μηχανικών ή προγραμματιστές γνωρίζουν και να χρησιμοποιούν τους πόρους για να δημιουργήσει καλές αλγόριθμους και αποτελεσματικά προγράμματα, αλλά συνήθως αγνοούν τις λεπτομέρειες και οι λεπτές αποχρώσεις όλων των λειτουργιών της εταιρείας. Δεν υπάρχει προγραμματιστής που να μπορεί να γνωρίζει το σύνολο των διαδικασιών και, συνεπώς, δεν μπορεί να δημιουργήσει τέλεια συνδεδεμένες και ολοκληρωμένες μονάδες. Σε γενικές γραμμές, κάθε περιοχή έχει εκχωρηθεί σε έναν προγραμματιστή, τότε όλα αυτά ενσωματώνουν τα αναπτυγμένα μέρη. Οι προκαταλήψεις, τα σφάλματα, οι λανθασμένες ερμηνείες ορισμένων επηρεάζουν το συνολικό σύστημα. Στις δοκιμές μπορεί να φανεί εντάξει, αλλά στις πραγματικές λειτουργίες προκύπτουν ασυνέπειες.

Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα από την αρχή, μονάδες που έχουν μια σταθερή και απόλυτα αξιόπιστη απόδοση σε μια περιοχή της εταιρείας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοντέλο για άλλους. Εάν υπάρχουν καλά εργαλεία, πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν η φύση μας δείξει τη λύση, πρέπει να την δεχτούμε. Η καινοτομία δεν βασίζεται απαραίτητα σε νέες δραστηριότητες. μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπάρχοντα στοιχεία μεταξύ των οποίων υπάρχουν σχέσεις που βελτιώνουν την από κοινού απόδοση.



Αναφορές

Áfidos - Plagas y Enfermedades

AFIDOS

Insectos Beneficiosos: Crisopas Verdes

Chrysopidae

Chrysopidae