martes, 2 de abril de 2019

Şirkette karmaşık sorunların çözümü. Doğadan Dersler


Şirkette karmaşık sorunların çözümü. Doğadan Dersler


Tabiat Ana her şeye cevap veriyor. Sadece nasıl soracağınızı, nasıl dinleyeceğinizi ve mütevazi olacağınızı bilmek zorundasınız. Asla, hiçbir yerde, hiçbir koşul altında, insan doğadan üstün olmayacaktır.
Göstermek için bir örnek. İnsanın yemek için kullandığı bitkiler, farklı haşereler tarafından saldırıya uğrar. Yaprak biti veya yaprak biti, virüsleri emerek ve enfekte ederek bitkilere zarar veren, bu bitkileri zayıflatan ve ağır hasar veren bir böcektir. Yaprak bitleri ve diğer zararlı böcekler için öldürücü olan böcek öldürücüler, faydalı türleri ve hatta insanları etkileyen yan etkilere sahiptir. Bu konuda çok sayıda çalışma ve rapor var.

Doğal prensipler anlaşıldığında en uygun olan kullanılır. Crisópidos (faydalı böcekler) sadece yaprak bitlerini (korkunç veba) ortadan kaldırır, insanları asla öldürmez. Yaprak bitlerinin avcıları olan krisopidler bitkilere zarar vermez ve insanlara saldırmazlar. Doğa, dengeyi korumak için, zararlı yaşam türlerini tüm yaşam seviyelerinde düzenleyen ve kontrol eden koruyucu türler yaratır. Yaprak bitleri kontrol edilmezse, bitkiler sonunda kaybolur; sadece mantarlar, piller ve virüsler mevcut olacaktır.




Entegre Zararlı Yönetimi veya IPM (ağaçlardaki biyoçeşitliliğin teşviki, fiziksel kontrol araçlarının kullanımı, biyolojik ürünlerin uygulanması, yetkili bitki sağlığı ürünlerinin kullanımının en aza indirilmesi), çevrede olumsuz yan etkiler olmadan zararlıların kontrolüne izin vermiştir. Biyolojik mücadele, bitki sağlığı kimyasallarının kirlenmesini azaltarak en iyi alternatiftir.



Şirkette, sık karşılaşılan sorunları çözmek için sistemler, süreçler, algoritmalar yaratmanız gerektiğinde, şirkette toplam, geliştirilen veya oluşturulan veya üçüncü şahıslardan satın alınan çözümleri kullanırsınız. Üretim alanını vurgulayarak toplam maliyetleri kontrol etmek ve en aza indirmek için bir bilgisayar sistemi geliştirmeniz gerektiğini varsayalım. Çoğu zaman sorunu düzeltir (yaprak bitlerini öldürür, üretim maliyetlerini kontrol eder) ancak teminat etkileri (hatalar, çelişkiler, tutarsızlıklar) diğer alanlarda görülür ve bu da toplam konularda güvenilir bilgiler içeren kararları önler.

Özel bir yazılım projesi, bir şirketin gereksinimleri için "ideal çözüm" dür; kendi kaynaklarıyla geliştirilebilir veya karşılaştırılabilir. Piyasadaki çoğu durumda, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun standart bir yazılım yoktur, çalışanların çalışmalarındaki süreçlerde ve hatalarda ya da kısıtlamalarda yetersizlikler vardır. Bilginin farklı yerlerde ve farklı formatlarda dağıtılması olağandır, bu durum şirketin durumunun ve evriminin net ve hızlı bir şekilde görülmesini önler. Özelleştirilmiş bir yazılımın geliştirilmesi, mevcut ihtiyaçları karşılama, gelecekleri öngörme, şirketin tüm profillerine hizmet vermeye (yöneticiler, yöneticiler, satıcılar vb.) İzin verir.



Sistem mühendisleri veya programcılar kaynakları iyi algoritmalar ve verimli programlar oluşturmak için bilir ve kullanırlar, ancak genellikle şirketteki tüm işlemlerin ayrıntılarını ve inceliklerini bilmiyorlar. İşlemlerin toplamını bilen ve bu nedenle mükemmel şekilde bağlantılı ve entegre modüller oluşturamayan hiçbir programcı yoktur. Genel olarak, her alan bir programlayıcıya atanır, ardından hepsi geliştirilen parçaları birleştirir. Önyargılar, hatalar, bazılarının yanlış yorumlamaları toplam sistemi etkiler. Testlerde her şey yolunda görünebilir, ancak gerçek operasyonlarda tutarsızlıklar ortaya çıkar.

Sıfırdan bir sistem oluşturmak gerekli değildir, şirketin bir alanında sağlam ve tamamen güvenilir bir performansa sahip modüller diğerleri için bir model olarak kullanılabilir. İyi araçlar varsa, bunları kullanmanız gerekir. Doğa bize çözümü gösterirse, onu kabul etmeliyiz. Yenilik, mutlaka yeni faaliyetlere dayanmaz; Ortak performansı artıran ilişkilerin olduğu mevcut unsurlar kullanılabilir.



Referanslar

Áfidos - Plagas y Enfermedades

AFIDOS

Insectos Beneficiosos: Crisopas Verdes

Chrysopidae

Chrysopidae